Ballerup kommune er i gang med at forbinde kommunens institutioner med hurtig internet via glasfiberkabler. I år skal der graves rør/fiber fra Digterparken til blandt andet Rosendal og Egebjergskolen (Skovejens Skole Øst), så institutionerne i området kan forbindes til hurtig internet. Senere skal andre institutioner forbindes og der skal blandet andet graves ved Egebjerghuse, langs Egebjergvej og dele af Syvendehusvej. Dette indenfor 1-3 år. Ballerup kommune vil (og må ikke) forbinde fiber til private.

Men andre internetudbydere tilbydes samgravning eller ledig kapacitet af Ballerup kommune. Det er selskaber som fx Gigabit, DanskeNet og TDC/Yousee. I forbindelse med nedgravning af nye kabler til vejbelysning fik Digterparken tilbudt fiber-internet fra Gigabit. Prisen pr. ejendom var ca. 12.000 kr., afængig af hvor meget der skulle graves, og dette er inklusiv 5 års internet abonnement (altså ca. 200 kr. per måned i snit). Arbejdet er omfattet af Bolig-Job-ordningen – dvs. der er tilskud i form af ”håndværkerfradrag” til etableringen. Samtidig forøges værdien af ens ejendom ved evt. salg.

For at give tele/internetudbyderne en ide om, hvor stor interessen er i Egebjerg for at få hurtig internet over fiber, prøver vi i grundejerforeningen at lodde stemningen. Er interessen stor nok, vil et af selskaberne måske tilbyde fiber på villavejene, evt. uden at vente på kommunen (som alligvel ikke graver på villavejene i vores område). Vi regner med at der skal være interesse fra mindst 25%.

Derfor vil vi meget gerne høre fra dig/jer, hvis i har interesse. Dette er ikke en bindende tilmelding, men kun en helt uforpligtende tilkendegivelse.

Skriv til Jørn Ishøi på mail: joern_ishoei@msn.com

  • Vi skal bruges navn, adresse, samt tilhørende grundejerforening.

For at lære mere og høre om nogle praktiske erfaringer, har vi inviteret formanden for Digterparkens grundejerforening, Lisette Carlsson, til at komme og fortælle om deres erfaringer med etablering af fibernet fra Gigabit på vores generalforsamling d. 12/3 2020 i Egebjergklubben.

Vi håber at se og høre fra rigtig mange af jer.

mvh Bestyrelsen